Gönderen Konu: Akü Boşalmiş, Ayak marşı Hakkında  (Okunma sayısı 876 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı tasa

• Üye
  • *
Akü Boşalmiş, Ayak marşı Hakkında
« : Şubat 06, 2011, 06:41:28 ÖS »
Merhaba

Sorarken utaniyorum fakat bilinmeyince bilinmiyor işte. Sizi için çok basit bir soru olacagini tahmin ediyorum.

Motor  asya marka 125 lik vitesli bir motor.Sifir 2011 model ,trafige tam anlamiyla cikmadi, ilk bakimada gitmedi ( yaramaz kardesim aldi motoru  )

Motor marşi basmiyordu, bizimkiler motorcuya götürmüş, motorcu  ''  akü boşalmiş, ayakla caliştirayim siz bir müddet gezin, akü kendi kendini şarj eder ''  demiş.

Bizimkiler motoru sürmemiş bile, simdi ayak ilede caliştiramiyorum, sag tarafta ayak marşi var, basiyorum hizlica, sonuna kadar defalarca köklüyorum ses seda yok motordan : ) Sifir olmasa motor arizali diyecegimde... degil işte.

İnternette arastirdim, ayakligi kaldirmami önerdiler.Gittim ayakligi kaldirdim, yine denedim ses yok.

Ayak marşi ile motor nasil caliştiriliyor? Cok komik oluyor ama gercekten bilmiyorum, ayak marşina basarken baska n yapmam gerekiyor?  Kontak acik olsun, vites bosta vs vs.

Bilgilendirmenize ihtiyacim var, yardimci olursaniz sevinirim, şimdiden cok tesekkür ederim.

Çevrimdışı longinus

• Üye
  • *
Ynt: Akü Boşalmiş, Ayak marşı Hakkında
« Yanıtla #1 : Şubat 06, 2011, 08:29:29 ÖS »
Akü tamamen boşalmış. Ben de aynı sorunla şu aralar fena halde cebelleşiyorum.
Boşuna ne kendini ne de motoru hırpala. Aküyü sök ve şarj ettir. Bir ihtimal şarj tutar ve bi süre daha kullanmaya devam edersin.
Olmadı yenisini alman gerekiyor.
Siyah çirkin ördek

Çevrimdışı tasa

• Üye
  • *
« Yanıtla #2 : Şubat 06, 2011, 08:54:36 ÖS »
yandaki ayak marşi ile nasil caliştirabilirim motoru : )

ayagimla ne sertlikte kac kere basmaliyim?: ) aynı zamanda kontak acik ve gazmi vermeliyim? Bari elimle götürmüyeyim motorcuya : )

Tesekkürler cevap için

Çevrimdışı longinus

• Üye
  • *
« Yanıtla #3 : Şubat 07, 2011, 07:21:31 ÖÖ »
Motoru boşa al, hava ve motor soğuksa jiklesini çek, motoru elden stop ettiğin düğmenin basılı kalmadığını kontrol et(bu düğme varsa), benzin musluğunun açık - benzinin olup olmadığını kontrol et, ayaklığı kapat, kontağı açmayı unutma;

Ayak marşına basmaya başladıktan bir süre sonra çalışmazsa jikleyi kapatıp da dene.
Yine çalışmazsa aküyü söküp bir kontrol ettir. Akü tamamen boşaldıysa ayak marşı ile de çalışmaz. Hatta aküye aktarma yapıldığında dahi çalışmayabiliyor. Şarj tutuyorsa şarj ettirip tekrar dene. Yine çalışmadıysa başka bir sorun var demektir.

Kolay gelsin.
Siyah çirkin ördek

Çevrimdışı aythakan

• Üye
  • *
  • Yamaha YBR 125
    • http://www.motorize07.com
« Yanıtla #4 : Şubat 07, 2011, 08:29:22 ÖÖ »
Bujisini değiştir. Yapabiliyorsan kendin değiştir. Ama senin tamirciye götürmen daha iyi olacaktır.
Yine Yeni Yeniden
Motorize07 Riders

Çevrimdışı Hakan

• Yönetim Üyesi
  • Üye
« Yanıtla #5 : Şubat 07, 2011, 09:23:38 ÖÖ »
bence longinus çok güzel ve açıklayıcı bilgi vermiş, dikkatlice uygulamanı tavsiye ederim. Ayrıca aythakan'ın dediği gibi birde bujisini değiştir. Ve ayak marşı ile çalıştırma yaparken mümkünse gazı sonuna kadar açmayın. Boğulabilir ve çalışmayabilir. Bende öyle olmuştu.

Çevrimdışı tasa

• Üye
  • *
« Yanıtla #6 : Şubat 07, 2011, 09:48:44 ÖS »
Sabah erken saatlerde evden ciktigim için yazdiklarinizi yeni görebiliyorum. Motoru kullanmamda hiçbir aksilik olmadi.Ayak marşi ile çalişmama sebebi rölanti ayari denen ayarin bozuk olmasiymiş, motoru elimde km lelerce uzakta servisine götürmeye kalktim, yolda tanimadigim motor kullanan bir arkadastan yardim istedim.

Eli ile  rölanti ayarini yapti, ayagi ile marşa basti, motor calişti : ) Allah razı olsun ondan ... Akü boştu fakat artik doldu kendi kendine.El marşi ile caliştirabiliyorum.

Gerçektende vitesli motor  kullanmak büyük zevkmiş, sanirim yakinda 125 lik yetmeyecek : )

Tek anlamadigim sey   '' cikle '' denen şeyin n oldugu.Onu ac kapa demişşiniz, nerede oldugunu bile bilmiyorum. Sol tarafta debriyajin oldugu tarafta far acma kapama dügmesi gibi bir tus var, ne işe yaradigini çözemedim, onu degiştirdigimde motorda bir degişiklik göremedim.

Yorumlariniz için tesekkür ederim, ilk gezinize bende katilmak istiyorum, eger araniza kabul ederseniz: )

Ek : Bazı terimleri yeni ögreniyorum cikle degilmiş, jikle imiş, hassasiyetinizi biliyorum, zamanla öğrenecegim.
« Son Düzenleme: Şubat 07, 2011, 10:10:53 ÖS Gönderen: tasa »

Çevrimdışı Hakan

• Yönetim Üyesi
  • Üye
« Yanıtla #7 : Şubat 08, 2011, 07:57:00 ÖÖ »
Jikle kolu; muhtemelen sendeki motorda gaz kolunun/marş düğmesinin hemen altında ve soldan sağa çekilen siyah renkli bir kol. Onu çektiğin zaman sabahları motor soğukken yakıt/hava karışımını ayarlayıp çalıştırmanı kolaylaştıran bir düzenek.

Ama en iyisi sen perşembe günü toplantımıza gel, orada motorunu mıncıklayıp kurdalar ve seni de tatminkar bir motor bilgisiyle göndeririz.