Gönderen Konu: SUZUKİ RMX-450Z İLK TEST  (Okunma sayısı 946 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı longinus

• Üye
  • *
SUZUKİ RMX-450Z İLK TEST
« : Şubat 13, 2010, 08:04:38 ös »
Elimden geldiğince çevirmeye çalıştım. Bu model takip edilmeye değer.

"En sonunda bu hafta 2010 Suzuki RMX450Z’ yi test etme şansı bulduk. Bu muhtemelen bu yılın en önemli enduro motosikleti; sadece ilk yakıt enjeksiyonlu enduro olmasından dolayı değil aynı zamanda bu motosiklet Suzuki’nin yıllardır ürettiği ilk ciddi enduro motosikleti. Yeni RMX'in üretimi büyük bir olay çünkü bu ekonomik krizde üretilen birkaç yeni modelden biri.

Bu motorun  özellikleri: EFI(yakıt enjeksiyonlu) motocross motorunun enduro versiyonu, elektrik marşlı, sinyal ve farlı, ayak marşlı, motocrossa göre yumuşak süspansiyonlu. Bir RMX alıp yarışa girmeniz için ilk olarak dört şey yapmanız lazım. Birincisi gaz kolu sınırlayıcısını iptal etmeniz ve gaz kolundaki boş kablonun ucunu kapatmanız gerekiyor. Daha sonra hava filtresi ve benzin pompasını değiştirebilirsiniz. En son olarak enjeksiyonun elektronik sistem ayarlarının yapılması gerekiyor. Bunun için hazırlanmış Yoshimura firmasının kiti kullanılabilir(40 dolar-Amerika fiyatı). Bu modifikasyondan sonra motor bir RM-Z gibi gazlamaya başlıyor. Sübaplar yumuşak bir profile sahip, maksimum devir daha düşük. Tam da bir enduro motorda görmeye alışık olduğumuz gibi.

Suzuki RM-Z’ deki EFI ünitesini kullanmış, daha küçük bir Keihin beslemesi tercih edilmiş. Enteresan olan RM-Z’nin kapasitörlü marş sistemine dokunulmadan akü beslemesi ilave edilmiş. Böylece akü sorun çıkarsa dahi motor çalışıyor ve sorunsuz ilerliyor. Bu durumda motorun daha kolay çalışabilmesi için akünün bağlantılarını sökmenizi öneriyoruz.
EFI sistemi gibi alüminium yakıt deposu da RM-Z’den alınmış. Fakat 5,5lt civarındaki hacmi ile, yakıt kapasitesi bir enduro motor için çok düşük kalıyor. Yakıt pompası yeterli görünse de motorun daha büyüğüne ihtiyacı var. Pompadaki bir sensör yakıt azaldığında kontrol panelindeki bir uyarı ışığı ile kullanıcıyı bilgilendiriyor. Birçok test ile doğru kombinasyon bulunmuş. 2009 RM-Z şasi ile 2010 arka çatal, RMX’de bir araya gelmiş. RMX daha yumuşak süspansiyonlara sahip olsa da bunlar motocross modelde kullanılanlardan bir başkası değil.

Suzuki’nin ürettiği ilk 8 RMX450 Amerika Kuzey California’daki Medocino Ulusal Parkı’na getirilerek 2 günlük bir teste tabi tutuldu ve yukarıdaki izlenimler elde edildi. Zemin ıslak, patikalar mükemmeldi. Suzuki yakıt enjeksiyonu ile harika bir iş çıkarmış. Devir kesici çıkarıldığı zaman motor müthiş hızlanıyor. Gaz kesildiği zaman diğer enjeksiyonlu modeller gibi yığılma yapmıyor. Gazı kademeli olarak kesebiliyorsunuz. Yeniden açtığınızda da gereksiz tekmeleme görülmüyor. İrtifa bu motor için problem değil. Suzuki’nin en büyük avantajı kolay kontrol edilebilirliği. RM-Z gibi bu motor da virajlarda kusursuz. Ön çatallar virajlarda sizi tembelliğe itecek kadar efor sarfetmenize gerek bırakıyor. KLX, WR ve CRF’den hafifmiş gibi görünse de öyle değil. Size ağılığını ani frenlemelerde ve dik tırmanışlarda hissettiriyor.
Yukarıda bahsettiğimiz modifikasyonlardan sonra ise motor tamamen hırçın bir yarış makinesine dönüşüyor. Böylelikle daha dikkatli bir sürüşe ihtiyaç duyuyor. Egsozdan duyulan gürültü katlanılmaz boyutlara ulaşıyor. Mutlaka birkaç ayarla bu gürültü makul seviyelere çekilebilir."

(Not: Dirtbikemagazine.com'dan çevirilmiştir.)
« Son Düzenleme: Şubat 13, 2010, 08:19:58 ös Gönderen: longinus »
Siyah çirkin ördek

Çevrimdışı cengizce

• Yönetim Üyesi
  • Üye
Ynt: SUZUKİ RMX-450Z İLK TEST
« Yanıtla #1 : Şubat 13, 2010, 09:38:22 ös »
Çok güzel bir paylaşım  :tesekkürler: :A :A :A :

Çevrimdışı longinus

• Üye
  • *
« Yanıtla #2 : Şubat 15, 2010, 08:55:01 öö »
Çok güzel bir paylaşım  :tesekkürler: :A :A :A :

Teşekkürler Cengiz Abi
Siyah çirkin ördek

Çevrimdışı 81elif18

• Üye
  • *
« Yanıtla #3 : Şubat 15, 2010, 11:38:37 öö »
 O0  O0  O0  O0  O0   O0  O0  O0  O0  O0  O0   O0  O0  O0

Çevrimdışı longinus

• Üye
  • *
« Yanıtla #4 : Şubat 16, 2010, 06:33:40 ös »
O0  O0  O0  O0  O0   O0  O0  O0  O0  O0  O0   O0  O0  O0

;)
Siyah çirkin ördek

Çevrimdışı rider

• Üye
  • *
« Yanıtla #5 : Şubat 18, 2010, 04:42:08 ös »
ney 5.5 litremi bununla ancak 100 km yol gidilir motor iyi lafım yok ama yakıt deposu çok ufak kalmış :heat:

Çevrimiçi koçak

• Yönetim Üyesi
  • Üye
« Yanıtla #6 : Şubat 18, 2010, 08:41:54 ös »
çok güzel,tşk. onur

Çevrimdışı longinus

• Üye
  • *
« Yanıtla #7 : Şubat 19, 2010, 05:06:59 ös »
Evet Özgür o depoyla dağlarda gezmekten ziyade yarış parkuru turlanır anca.

Ben teşekkür ederim Osman Abi.
Siyah çirkin ördek

Çevrimdışı Murat ÖZTÜRK

• Üye
  • *
    • MirkoDestek Ltd.Şti.
« Yanıtla #8 : Şubat 21, 2010, 10:07:27 ös »
bu motoru bir süredir takip ediyorum ilk defa bildiğim bir dilde bişeyler gördüm :) ellerinize sağlık çok güzel bir paylaşım. enduro modelleri konusunda fakir bir ülkedeyiz. değişik modellerin ülkeye girmesini çok istiyorum. gerçi bu motor girsede yine astronomik rakamlar isterler.
sevgi ve bilgi paylaştıkça çoğalır

Çevrimdışı longinus

• Üye
  • *
« Yanıtla #9 : Şubat 22, 2010, 10:58:43 öö »
bu motoru bir süredir takip ediyorum ilk defa bildiğim bir dilde bişeyler gördüm :) ellerinize sağlık çok güzel bir paylaşım. enduro modelleri konusunda fakir bir ülkedeyiz. değişik modellerin ülkeye girmesini çok istiyorum. gerçi bu motor girsede yine astronomik rakamlar isterler.

Teşekürler, tahminim Türkiye fiyatı 18-20bin TL civarı olur.
Siyah çirkin ördek