Arkadaşlar Ahu Arkadaşımızın Fetiye'de katıldığı motokros ATV yarışı mücadelesini Kemer gözcü gazetesi yayınlamış sizlerle paylaşmak istedim.
Kendisini mücadelesinden ve başarılarından dolayı tebrik ediyorum ve Kemer yarışlarında da desteklerimize devam edeceğiz.
Türkiye’nin ilk ve hali hazırda tek bayan enduro sporcusu Ahu Örün kazandığı madalya ve kupalara yer bulmakta sıkıntı çekiyor. Bayanlar arasında bu sporu yapan tek yarışçı olması nedeniyle erkek kategorilerinde yarışan Örün, çok az kişinin denemeye cesaret ettiği 660 cc’lik ATV kategorisinde sürpriz derecelere imza atıyor. İki çocuk annesi olan Örün, altı yıldır motosiklet üstünde, dört yıldır da Kemer Enduro Motosiklet Kulübü (KEMK) sporcusu.
Türkiye şampiyonasına dahil yarışlarda gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken Ören, 6 yıllık motor sporları geçmişini, “125 cc ile başladım. Başarılı oldukça daha fazla keyif almaya başladım. İki tekerlekli motorla başlamama rağmen ATV’yi daha çok sevdim. Şu anda 660 cc Raptor bir motorum var. 50 hp gücünde. Kontrolü zor bir motor olduğu için Türkiye’de benim dışımda tercih eden çok az yarışçı var. Yarış amaçlı üretiliyor. İki tekerlekli motorlara göre riski çok yüksek, kaza ihtimali fazla. 125 cc’den 660 cc’ye gelene kadar epey piştim” sözleriyle özetliyor.
Motor sporlarıyla kendisi de bir yarışçı olan eşiyle evliliklerinin ilk yıllarında tanıştığını anlatan Ören, hemcinsleri arasında rakip bulamamaktan şikayetçi. “Mecburen erkekler kategorilerinde yarışıyorum” diyen Örün, cinsiyet farkının getirdiği dezavantajların üstesinden gelmekte zorlanmamış. Örün, “Katıldığım yarışlarda mutlaka ilk beş içinde yer alıyorum. En son Fethiye’de geçtiğimiz ay içinde yapılan Türkiye Şampiyonası’nın ikinci ayağında yarış koştum. Sıralamada birinci durumda bulunan rakibimi geride bıraktıktan sonra finişe az bir mesafe kala kaza geçirdiğim için yarışı tamamlayamadım” diyor. Kulüp olarak sponsor ve kaynak sıkıntıları nedeniyle şampiyonanın bazı ayaklarından fedakarlık etmek zorunda kaldıklarını belirten Örün, “Yarışların tamamına katılabilsek, Türkiye şampiyonasında KEMK’e kimse rakip olamaz. Şu ana kadar yapılan üç ayaktan sadece birine katıldığımız halde sıralamada ikinci durumdayız. Türkiye’nin en önde gelen endurocuları Kemer’den çıkıyor” dedi.
Son yarışta geçirdiği kazanın etkilerini atlatmaya çalışan Örün, Türkiye Enduro Şampiyonası’nın 5-6 Mayıs tarihlerinde Kemer’de yapılacak 3. ayak yarışları için çok iddialı konuşuyor. “Katılmadığımız yarışlar nedeniyle uğradığımız puan kayıplarını telafi etmemiz lazım” diyen Örün, Kemer’de Enduro sporunun elde ettiği başarılarla orantılı bir destek görememekten yakınıyor. Sipahioğlu Perdeleri’nin sponsorluğunda yarışan Örün, diğer firmalarla birlikte belediyeye ve diğer kurum ve kuruluşlara bu sporu desteklemeye çağırıyor.
Haber Yayın Tarihi : 19-04-2007 | 09-45
Kemer Gözcü gazetesinden Alıntıdır.