Gönderen Konu: HYOSUNG hakkında  (Okunma sayısı 3661 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

templars

• Ziyaretçi
HYOSUNG hakkında
« : Mart 10, 2007, 09:15:12 ÖÖ »
Hyosung hakkında bazı eleştirilere kendi kullandığım GT 250 ile burdan cevap vermek istiyorum izninizle. Ayrıca bu topic altından bu marka hakkında bir kullanıcı olarak benden bilgi almak isteyen arkadaşlar varsa cevaplaya bilirim. Daha önce okumuş ve duymuş olduğum bazı kötü eleştiriler var bunlara cevap vererek başlıyorum: 1- ''soğuk havalarda zor çalıştığını söylüyorlar'' hayır, kışın her motor gibi jikle ile basitce çalışıyor. Motorun ısınmasıda 10 dk kadar bekleyeceksin diye bişi yok standartlanmış her motorda olduğu gibi belli kısa bir süre ısınma zamanı var. 2- ''malzeme kalitesi ''şuana kadar gördüğüm kadarıyla gayet iyi.

Yunus34Teufel

• Ziyaretçi
Ynt: HYOSUNG hakkında
« Yanıtla #1 : Mart 10, 2007, 10:01:28 ÖÖ »
abi ben ve özgürde yazın GT250 R modelini düşünüyorz.ama parça ve servis yüzünden biraz korkuyoruz.parça konusunda nasıl?istenildiğinde bulunuyor mu?

Çevrimdışı wolf67

• Üye
  • *
« Yanıtla #2 : Mart 10, 2007, 11:56:40 ÖÖ »
abi ben ve özgürde yazın GT250 R modelini düşünüyorz.ama parça ve servis yüzünden biraz korkuyoruz.parça konusunda nasıl?istenildiğinde bulunuyor mu?

bu konuda pek bir bilgim yok ama Türkiyede imkansız diye bir olay yok yani bence fazla sıkıntı cekilmez

templars

• Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : Mart 10, 2007, 03:52:47 ÖS »
Parça konusunda sıkıntı çekeceğinizi sanmıyorum, Atilla abiye katılıyorum. Haa servis konusunda bilemem ben motorumu Antalyadan aldım servise 2 kere girmiş ama nasıl bakım yapmışlar belli değil. 1000 ve 3000 km bakımlarını yapmışlar sadece motoru yıkayıp vermişler sanırım. Motorla ilgili sıkıntılarınızda da kendiside hyosung kullanıcısı olan arkadaşımın servisini almasını bekliyorum oda olursa bu konuda da yardımcı oluruz.

Çevrimdışı 45ozgur07

• Üye
  • *
  • HONDA CBR
« Yanıtla #4 : Nisan 18, 2007, 11:22:51 ÖÖ »
teşekkürler arkadaşım. yüreğime su serptin ya ;)
Ne Şampiyonluk Umrumda Ne Kupa
Şanlı Cimbom Aşkın Bambaşka...

Çevrimdışı cezve

• Üye
  • *
« Yanıtla #5 : Ağustos 02, 2007, 12:16:08 ÖS »
Parça konusunda sıkıntı çekeceğinizi sanmıyorum, Atilla abiye katılıyorum. Haa servis konusunda bilemem ben motorumu Antalyadan aldım servise 2 kere girmiş ama nasıl bakım yapmışlar belli değil. 1000 ve 3000 km bakımlarını yapmışlar sadece motoru yıkayıp vermişler sanırım. Motorla ilgili sıkıntılarınızda da kendiside hyosung kullanıcısı olan arkadaşımın servisini almasını bekliyorum oda olursa bu konuda da yardımcı oluruz.

motoru yıkayıp vermek ilginç bi bakım olmuştur çogu servis bunu yapiyormu acaba sadece sabunlayıp tamam bakım ucretiniz 60.00 ytl dir.. :-\
yıkamacıya götürüp bakım yaptırmak bundan daha iyi olur iç dış 10 liraya çıkar motor.inşallah herkes aldıgı paranın hakkını verir,kendini baltalamaz.ticarette en büyük sahtekarlık dürüstlüktür sanırım
bmw 1200 gs adventure
doğa ve motosiklet

Çevrimdışı longinus

• Üye
  • *
« Yanıtla #6 : Kasım 13, 2007, 10:18:09 ÖÖ »
Hyosung'un yeni yetkili servisi 6-7 aydır İn-Kar Motor..
Açıkçası daha Hyosung'da yeniler ama uzun yıllar motosiklet tamiri yapıyorlarmış..hatta Suzuki otomobillere de bakıyolar..kadrolarını genişlettiler geçen ay..çok ilgili bir servis gerçekten de..

- Hyosung markası hak ettiği yere 5 yıl gibi bir süre dilimi içerisinde gelecek bir marka..
- Altyapısı ve temeli Suzuki ile yaptığı Ar-Ge anlaşmaları ve teknoloji transferi..
- 650 cc V motoru şu an Suzuki DL-Storm modelinde de kullanılan ile aynı motor..yani Hyosung gt650,650r ve gv650 modellerinde kullanılan motor ile aynı motor..
- 250cc V motoru piyasada 4 zamanlı makineler arasında bana göre rakipsiz..fiyatı+motor gücü+albenisi
- 125 cc lik benim kullandığım motoru silindir başına 4 sübaplı..yani teknolojisi yeni sayılır..fiyatını da düşünürsek..ve bütün bu yukarıdaki modellerde kullanılan malzeme kalitesi hayati parçalarda çokçok yüksek..plastik aksam biraz kalitesiz..
- AYS motorda yeni vitrine çıkan rx125sm modelini görmenizi tavsiye ederim..5500 ytl lik bu süpermoto..125cc,silindir başına 4 sübap veee üstten tek yerine çift egzantrikli..bu da daha verimli ve performanslı demek..öyle ki bu küçük hacimli motorda bile sadece +1 egzantrik iyi sübap zamanlamasıyla +3 beygir güç ortaya çıkarmış..yani 15 beygir olmuş..likit kristal ekran göstergesi ise çok şık..

Bunun yanında AYS motorda ilgi ve alaka had safada, sıfır Hyosung almak isteyen arkadaşlar için her türlü kolaylık sağlanıyor..kredi işlemlerinde özellikle..

2. el için servis ile görüşmenizi tavsiye ederim..

Hyosung' u şu an kimse bilmiyor ama yakında sokaklarda daha fazla göreceğimiz kesin.. :dance:

Siyah çirkin ördek

templars

• Ziyaretçi
« Yanıtla #7 : Kasım 13, 2007, 08:39:29 ÖS »
longinus GF 125 den ibret alarak aldığım motorum beni bu yıl için yeterince tatmin etti. 250cc de 1 numara olduğunu hala savunuyorum.

Çevrimdışı longinus

• Üye
  • *
« Yanıtla #8 : Kasım 14, 2007, 02:34:07 ÖS »
en güzelini yapmışsın.. O0
250 comet şık bi alet..
Allah muhabbetinizi arttırsın.. :D

benimki biraz kapris yapıo bu günlerde..marş almak istemiyo..bakalım bi çaresini bulacaz..
buji,hava filtresi..olmadı bir boy büyük akü.. :'(
Siyah çirkin ördek

Çevrimdışı aythakan

• Üye
  • *
  • Yamaha YBR 125
    • http://www.motorize07.com
« Yanıtla #9 : Kasım 14, 2007, 02:57:06 ÖS »
Arkadaşlar 250 cc hyo larda 110-120 km hızı geçmemenizi tavsiye ederim. Bu motor racing motor diye uzun yolda yüklenme yapmayın motorlara. Sonra motorları elinize alırsınız Hakan abim dediydi dersiniz. 
Yine Yeni Yeniden
Motorize07 Riders

Çevrimdışı powerbyaydin

• Üye
  • *
    • tutku yaratır
« Yanıtla #10 : Kasım 16, 2007, 01:32:17 ÖÖ »
v2 motor zorlamaya gelmez diye önce çok tartışıldı hatda sübap kesenler falan oldu diye iddalar ortaya atıldı comet hakkında

gt r modeli çok abartı yani depoya yatmak lazım sürmek için ama comet hakkında deneyimlerini paylaşırsan sevinirim

bildiğim kadarı ile ek olarak artıları var mesela yağ soğutma falan rakibi twister cbf 250 ye göre duruş olarakta daha heybetli duruyor yan yana gelince
Kill for Live Live for Honor and Race for Win

templars

• Ziyaretçi
« Yanıtla #11 : Kasım 16, 2007, 12:30:32 ÖS »
cbf 250 ve ybr 250 den daha heybetli, evet yağ soğutmalı, çift silindir olduğu için daha verimli bir motoru var,kullanandan mı yoksa kendinden mi kaynakladı bilmiyorum ama bu rakiplerine göre ybr 250 sanki daha dengesiz gibi geldi bana. BEnim sıralamam
1- hyosung
2- honda
3- yamaha
2008 de gelecek diye vaddettikleri modeller(250cc raceler) gelirse sanırım onlarla hyosung'a rakip olacaklar ama fiyat farkı ne olur bilmiyorum. Ben kesinlikle 9500 verip ybr 250 almazdım peşin 10.000 verir gerisini taksit yaptırır istediğim 600cc lere bakardım(fz6/fz6 fazer 2006 lar, gsr 600,cbf 500, gt 650, gt 650 r,transalp... 2000 model civarı ne racingler alınır o paraya).
gt 250 de depo üzerine yatmak gerekmiyor, touring sürüş pozisyonu var yani standart naketler gibi direksiyonu yüksek, yağ soğutmasının faydası olarak daha geç yoruluyor zararı daha fazla yağ alıyor (maddi yani). v2 motor sayesinde 29 bg güç elde etmişler, heybetli olmasının yanında çok dengeli bir geometrisi var.Nekadar dengli olduğunu sana şöyle antayım bildiğim kadarıyla sende ybr 125 kullanıcısısın, benimde ybr vardı ve hala etrafımda bir çok arkadaşımda var ikisinide kullandığında ybr ye tekrar bindiğnde altından kayıp gidecek gibi oluyor hatta kendini acemi gibi hissediyorsun çok güvensiz geliyor. Ybr 125 leri kesinlikle kötülemiyorum kullandığım bir çok 125cc arasında en güvenle binilecek en gerçekci motorsiklet o, ne kadar çok 125cc kullandığımı ben bile sayamıyorum derbi hariç onuda denemek istiyorum ama bildiğiniz gibi az bulunuyor Burdur da hiç bulamam ya.
« Son Düzenleme: Kasım 16, 2007, 12:58:44 ÖS Gönderen: templars »

Çevrimdışı aythakan

• Üye
  • *
  • Yamaha YBR 125
    • http://www.motorize07.com
« Yanıtla #12 : Kasım 16, 2007, 03:12:36 ÖS »
Bende 600 lükten inip hyo ya  binice senin ybr de hissettiğin duyguları hissetmiştim. Hyo çok güvensiz dengesiz manevra kabiliyeti olmayan bir motosiklet gibi gelmişti bana.
Yine Yeni Yeniden
Motorize07 Riders

templars

• Ziyaretçi
« Yanıtla #13 : Kasım 17, 2007, 10:16:07 ÖS »
Demek ki küçük motorlarla uğraşmıyacaz hemen 600cc lere binemek lazım hakan abi  :D Motorsikletlerde kalite artınca denge de artıyor bu da işçilik daha da iyi anlamına geliyor  O0 gtr mıydı bindiğin, gt mi? Bir de benim motorsikletim için konuşuyorum orjinal lastikleri ile binmek tehlikeli mutlaka değiştirmek gerekiyor, sert lastiker oduğu için kayma riski var ben hala değiştiremedim ama! gelecek sezon inşallah bir metzeler yada iyi bişiler bakacağım.

Çevrimdışı powerbyaydin

• Üye
  • *
    • tutku yaratır
« Yanıtla #14 : Kasım 21, 2007, 09:50:37 ÖS »
fiyat karşılaştırması konusunda haklısın kimse 250cc için o parayı vermez zaten Tr'de en büyük sorun 250cc çapında geniş bir model ağı yok yada fiyatlar çok pahalı

cometi sadece dar alanda deneme şansım oldu yani uzun yolda hızlanma yada dönüşlerde deneyemedim İstanbulda ama yanına twister gelince anlaşılıyor farkı

Kill for Live Live for Honor and Race for Win

racing_gokhan

• Ziyaretçi
« Yanıtla #15 : Temmuz 25, 2008, 09:40:12 ÖS »
siz sorun yaşamamışsınız arkadaşlarr bizde de var bitane hyosung GT 250 R modelinden şimdiye kadar deyiştiğim parçaları sayayım ben size ilk aldığım zamanlar daha 6000 kilometredeydi motor krank kesti.söktük motoru krank gidik piston çizilmiş. neyse hallettik bunu global motor saolsun neye belirli bi km den sona orta amortisör patladı laçkaa neyse onuda hallettik. sorun bitmiyo ki binelim şimdi motor 18000 'de şimdi de yağ yakıyo motor dan garip sesler gelmeye başladı söktüm tabi ben hemen kranktan korkuyordum allahtan onda bişey yok yırttık dedim bu seferde pistonlar silindir çizik ben bişey anlamadım ya global motoru aradım hemen dedim böle böle abicim piston lazım bana tmm var elimizde dediler yolluyoruz adrese dediler 2 hafta oldu ne piston var ne haber arıyorum telefonu açanda yok dedim bunlar kaçtı abicim >:D
neyse abicim kanuni aldı tabi hyosung u tanıdık bi abim vardıı onu aradım saolsun ayarladı silindir pistonu u bana bu seferdee sekmanın bi takımı yok nereyi aradıysam bulamadım son çare dedim ya globali gene erim ben yolladılar bu gün akşama toparladım daha çalıştırmadım ama çalıştıram hemen satacam olmuyo böle pişman etti beni verdiğim paraya yazıkk yaa .... :( neyse arkadaşlar başınızaı ağrıttım sadece anlatmak istedim başımdan geçenleri tşk.ederimm Gökhan ÖZKAN

drakula

• Ziyaretçi
« Yanıtla #16 : Temmuz 25, 2008, 09:52:30 ÖS »
siz sorun yaşamamışsınız arkadaşlarr bizde de var bitane hyosung GT 250 R modelinden şimdiye kadar deyiştiğim parçaları sayayım ben size ilk aldığım zamanlar daha 6000 kilometredeydi motor krank kesti.söktük motoru krank gidik piston çizilmiş. neyse hallettik bunu global motor saolsun neye belirli bi km den sona orta amortisör patladı laçkaa neyse onuda hallettik. sorun bitmiyo ki binelim şimdi motor 18000 'de şimdi de yağ yakıyo motor dan garip sesler gelmeye başladı söktüm tabi ben hemen kranktan korkuyordum allahtan onda bişey yok yırttık dedim bu seferde pistonlar silindir çizik ben bişey anlamadım ya global motoru aradım hemen dedim böle böle abicim piston lazım bana tmm var elimizde dediler yolluyoruz adrese dediler 2 hafta oldu ne piston var ne haber arıyorum telefonu açanda yok dedim bunlar kaçtı abicim >:D
neyse abicim kanuni aldı tabi hyosung u tanıdık bi abim vardıı onu aradım saolsun ayarladı silindir pistonu u bana bu seferdee sekmanın bi takımı yok nereyi aradıysam bulamadım son çare dedim ya globali gene erim ben yolladılar bu gün akşama toparladım daha çalıştırmadım ama çalıştıram hemen satacam olmuyo böle pişman etti beni verdiğim paraya yazıkk yaa .... :( neyse arkadaşlar başınızaı ağrıttım sadece anlatmak istedim başımdan geçenleri tşk.ederimm Gökhan ÖZKAN

Mart 10, 2007, 11:15:12 am dikkat edelim  :-\

racing_gokhan

• Ziyaretçi
« Yanıtla #17 : Temmuz 25, 2008, 10:03:42 ÖS »
gerçekler acıdır arkadaşımmm ;)

Çevrimdışı selka

• Üye
  • *
« Yanıtla #18 : Kasım 14, 2008, 10:05:56 ÖÖ »
Arkadaşlar foruma her kişinin bişeyler yazma hakkı vardır. Lakin yazarken de insanlar yazılarına ruh ekleyip; okuyan kişi ya bu atıyor, yada yok ya bu kişi abartıyor yada evet bu kişi gerçekten doğruları yazıyor. Samimi diye içten geçiriyordur. O sebeble doğru yazan arkadaşlarımız ruh katıyor.. Bu böyle biline.. Boşu boşuna sallama yapmayınız...

Ben Hyosung GV 250cc yi 2 aydır kullanıyorum.. Şu an 1800 km' de..
Motorum en ufak bir sorun yapmadı. Sadece rodajda iken boşa geçmesi zordu. Rodaj yağı çıkıp kaliteli bir yağ koyunca yolda 30 km hızla giderken vites küçültme esnasında bire inmeden boşu yakalıyor ve serbest yavaşlama bile yapıyorum.
Motorun sıfır değeri 7500 YTL dir. Bu bağlamda son derece güçlü bir motor, dengeli, oturaklı ve kaslı...

Ayrıca; Herkes önüne gelen konuşuyor gibi. Sadece bu motorlsrs özgü gaz kesme durumu bende de oldu. Ancak rahatsız değilim. Çünkü bana sunulan beygir gücü yeterince tatmin edici. Bu arada bu gaz kesme sorununu bir makine mühendisi arkadaşıma sorarak bilgi aldım. Tam bir mekanikçidir. Dediği; 250 cc lik bir motor bloğundan 29 HP lık bir gücü motoru zorlamadan almanın imkansız olduğudur. Yani bu gaz kesme nedeni; Normalde 750 cc lik bir motorun ürettiği bu gücü, 250 cc lik bir motor bloğundan almak istediğiniz an düşük devirli çalışan motor parçacıklarının diğer yüksek devirli çalışan (piston crank gibi ) motor parçacıkları ile beraber aynı anda çalışmaya zorlanması ve bu arada yağ pompasının bu güç esnasında bu parçacıkları her zaman olmasa da yaklaşık 10 ani hızlanmanın 1 inde zamanında yağlayamamasıdır. O sebeble CDI (beyin) motorda biz kullanıcılar gaz kolunu çevirsek bile yağlanma işinin motor çalışma devirine yetişememesi ve CDI ın o sebeble motor mekaniğini korumak amacı ile sizin kontrolünüz dışında gazı 1 yada 2 sn kesmesidir ki bu da motorrunuzun ileride 40000 yada 60000 km lere mekanik arızası olamdan ulaşmanızı sağlar. Bu kart bir yazılım ile kontrol edilir. Sonuçta arıza giderilmiş gibi olsa bile motor mekanik olarak ara sıra yağlanmada geç kalabilyor. Bu da motora asıl o an zarar verir. Bu arada 7000 YTL ye aldığınız bir motor size 15000 YTL lik bir motor performansı sunuyor ve sınıfının üstünde gruplar ile mukayese imakanı veriyor sa bu gaz kesmede tölere edilir bir eksiklik olarak görülebilir. Kaldı ki; bu bir eksiklik değil motor mekaniğinin kendisini refleks bir bilgisayar programı ile korumasıdır.  Buda ödenen kıymete karşı tölere edilebilir. Burada o motor kötü bu motor iyi denmez.  Bu yüzden bende tercihimi GV den yana kullandım. GV nın 8 sübablı sınıfında tek motor.

Arkadaşlar motorumun yakıtı hakkında da bilgi vermek istiyorum. Geçen gün 30.60 YTL ye depomu full yaptım. Geçen aldığım yakıt ile de full yapmıştım. Toplamda 260 km yol gitti. Benzinin litresi 3,15 YTL idi. Yani 9,71 lt benzin almıştım. O halde km'de 9,71/2,6= 3,738 lt/100 km şehir içi tüketim olarak çıktı. Sanırım bu şehir dışı 3,00 civarına düşecektir. Yakıt olarak 30,60/260= 11,76 ykrş çıkıyor.

Bu motorun tek eksisi GLOBAL MOTOR.. Akıbeti ve durumu belli değildir.. O kadar... :)
Sosyal Bir Mesajım Kalamdı Artık Bu İnsanlığa...

Çevrimdışı tiger

• Üye
  • *
« Yanıtla #19 : Kasım 14, 2008, 02:22:44 ÖS »
Güzel bir paylaşım olmuş. Yalnız motorun akıbeti belli arkadaşım. S&T Kanuni GV 250 olarak plazalarda yerini aldı zaten. 2007 Hyosunglardan farkı çok noktadan enjeksiyon sistemi var. Başkada bir fark yok gördüğüm kadarıyla. Ayrıca Kuralkan Holding güvencesi geldi